Tags

,

Een vraag vandaag op twitter van een interessante vrouw:

“Een vriendin ging onlangs naar de bios op date en hij stelde voor dat elk zijn eigen ticket betaalde. Bestaat dit echt nog zulke mannen?#dtv

Daten is een zeer complexe aangelegenheid, zowel voor mannen als voor vrouwen. Het is altijd moeilijk om dat subtiele evenwicht te vinden tussen jezelf zo aantrekkelijk mogelijk maken en tegelijkertijd niet arrogant over te komen.  Om jezelf interessant te maken, zonder egocentrisch over te komen.  Om grappig over te komen, zonder de lolbroek uit te hangen.

Komt daar dan bij natuurlijk dat het voor een man heel moeilijke tijden zijn.  We zijn heel ver gekomen (waarschijnlijk nog niet ver genoeg) in de gelijke behandeling van man en vrouw.  En dat is maar goed ook.  Maar wat we soms vergeten is dat mannen en vrouwen niet hetzelfde zijn.  Ze zijn absoluut gelijkwaardig maar denken en redeneren door de band gezien anders.  En in het verleiden komen de oude patronen tussen man en vrouw die genetisch in ons brein over honderd duizenden jaren zijn geprogrammeerd terug naar boven.

Wat betekent dat het voor mannen, die gedurende heel hun opvoeding, schoolleven en werkleven geleerd hebben om op een gelijkwaardige manier naar vrouwen te kijken en sommige primitieve instincten te onderdrukken, wegens sociaal absoluut niet aanvaardbaar, ineens moeilijk is om terug die switch te maken naar een eerder emotionele ingesteldheid.  Een ingesteldheid die op dating niveau betekent dat de man betaalt. Punt.  En we moeten daar ook niet moeilijk over doen. Zolang vrouwen er ook niet moeilijk over doen dat we op het gepaste moment onze emotionele mannelijke dominantie mogen tonen, denk ik dat er dan een heel goed aangenaam evenwicht kan zijn.

Advertisements