Tags

, , ,

Borsten, het blijft een gevoelig thema (en zelfs dat kan op verschillende manieren geïnterpreteerd worden). Uit studies blijkt dat heel veel vrouwen niet tevreden zijn over hun borsten. Ze vinden ze te groot of te klein, te slap of niet mooi van vorm. En dus springen er allerhande industrieën in dat gat in de markt om met oplossingen te komen voor die menselijke frustraties. Er zijn natuurlijk de plastische chirurgen, die in bepaalde extreme gevallen wel degelijk nuttig werk verrichten, maar die soms ook totaal onnodig werk doen. En ook de kledingindustrie pikt haar graantje mee.

Zo is er momenteel de gebruikelijke eindejaarscampagne van H&M die uitpakt met een aantal heel sensuele foto’s van een jong model verpakt in lingerie van het voornoemde merk. Op een aantal staat ook de vermelding “beha met super push-up”. Ik veronderstel dat het hier gaat om een beha met nog meer padding dan de normale push-up om zo de ‘cleavage’ nog meer tot zijn recht te laten komen en de illusie te laten ontstaan dat er daar volume zit en daarenboven volume dat stevig zit. Dit alles is terug te brengen tot het onbewuste verlangen van de vrouw om er zo vruchtbaar mogelijk uit te zien om op die manier de genen van de meest beschermende mannen in verleiding te brengen (maar dat is voer voor een andere discussie). En dus begrijp ik ook die drang van vrouwen om dit te kopen omdat ze dan mooie uitgesneden jurken kunnen dragen die hun lichaam beter in de verf zet.

Op één van de foto’s stond echter een “nachtkleedje met super push-up”. Dit begrijp ik niet. Zo een super push-up ga je ’s nachts niet dragen voor je plezier, dat spant alleen maar en is waarschijnlijk irritant om in te slapen. Dus is de enige functie van zo’n kleedje om er verleidelijk uit te zien voor je partner zodat hij seks met je heeft. Nu zijn er dan twee mogelijkheden. Ofwel is het de eerste keer dat je seks hebt met die man en dan gaat hij dat kleedje uitdoen om je borsten te kunnen zien en dan zal hij sowieso al met een teleurstelling beginnen als blijkt dat volume en stevigheid toch niet zijn zoals verwacht. Ofwel is het met je vaste partner en dan zijn er andere zaken die je kan aandoen die veel meer potentie zullen opleveren (en nee, jullie partners zullen dat nooit durven vragen).

En nu hoor ik jullie al denken “waarom reduceren die mannen ons toch steeds tot een paar vetkwabben op een locatie iets hoger dan het middenrif?”. Denken dat borsten niet belangrijk zijn voor mannen is de waarheid geweld aandoen. Ja, ik ga proberen te kijken naar jullie borsten indien jullie een mooi decolleté tonen. Het tegendeel zou jullie ook teleurstellen. Maar net zoals vrouwen de erectie van mannen belangrijk vinden maar het niet reduceren tot, geldt dit ook voor mannen en de borstenpartij van hun partner. De ideale vrouw bestaat niet, en dus heeft iedereen sterkere en zwakke punten. En dus nee, het is geen probleem als je borsten er niet ideaal uitzien. Net zoals vele vrouwen liever zouden hebben dat de erectie van hun partner iets steviger of groter is. Maar dat is geen reden om je partner te verlaten of ontrouw te plegen. Daar zijn altijd andere dingen aan de hand. Dus mijn raad zou zijn om je te accepteren zoals je bent. En dus geen nachtkleedje met super push-up te kopen.

Advertisements